|
| |
|
|
Ağsu; Simitler Bizden Çaylar Hükümetten |
» 29.08.2008 Saat: 09:49
|
|
Kamu-Sen Erzincan İl Temsilcisi Savaş Ağsu ve Sendika üyeleri Erzincan’dan Ankara’ ya yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi Kamu-Sen üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda davul zurna eşliğinde halay çektiler.
Kamu-Sen Erzincan Şubesi üyeleri hükümetten bekledikleri zammı alabilmek için Ankara’ya yürüme kararı aldı. Doğu illerinin de Erzincan’a gelerek Ankara’ya hareket ettiler. Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi ‘Savaş Ağsu, simitler bizden çayları hükümetten bekliyoruz’ dedi.
Ağsu, görüşmelerin başlamasından bu güne kadar toplam üç oturum yapıldığını hatırlatarak; “İlk oturumda geçmiş dönemlerde mutabakata varılıp ta uygulamaya konulmayan konuların tekrar değerlendirilmesi, Kurumların çalışma şartları ve Sosyal hakların değerlendirileceği komisyonlar oluştu. İkinci oturumda komisyonlardan gelen raporların değerlendirilmesi yapıldı. Üçüncü oturumda mali konularda sendikaların teklifini hükümet değerlendirdi. Bu güne kadar sendikaların tekliflerinin bütçeye etkisi tartışılırken Hükümet yapacağı zam konusunda herhangi bir öneri getirmemesi Kamu Çalışanlarını üzmüştür. Bütün bu çalışmaların değerlendirileceği toplantıların sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi olarak toplu görüşmeleri bir şölen havasında kutlamak üzere İllerimizden Ankara'ya yürüyüş tertip etmiş bulunmaktayız.
Bütün bu gelişmeler doğrultusunda hükümet Kamu Çalışanlarının bu sesine kulak vermez ise tüm illerimizden Ankara'ya gelecek olan Sendikacı arkadaşlarımızla Abdi İpekçi Parkında kurulacak olan çadırlarımızda açlık grevine başlayacağımızı Türkiye Kamu-Sen olarak Ankara'da haklı taleplerinizi her zaman her yerde dile getiren Türkiye'nin en büyük sendikası olarak dile getireceğiz. Taleplerimizde ısrarcı olacağız, yılmadan usanmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
erzincan24.com // Kemal ARDUÇ
|
|
|
|
|
|
| |
|
| | |